Van stal tot vierde snit

Kwaliteitsvlees dat naar meer smaakt

Proces 1
Proces 2
Proces 3
Lekker vlees begint niet in de pan, maar op de boerderij. Wij kopen ons vlees in als de koeien nog in de weide of op stal staan. Daar selecteren wij de beste koeien. We weten precies welke eisen slagers en chef-koks stellen. De een heeft het liefst het vlees van dikbillen; de ander geeft de voorkeur aan een exclusief vlees met een fijne draad en een randje vet. Op basis van deze klantwensen zoeken wij de beste koeien uit.
Als de dieren voldoende rijp zijn – het vlees is dan niet te mager maar heeft óók niet teveel vet – laten wij ze slachten in een slachthuis. Elk dier wordt dan in vier bouten verdeeld. Op grote tafels worden de bouten verdeeld, uitgebeend en afgevliesd door onze medewerkers. We leveren aan slagers niet alleen complete dieren, maar ook de zogenaamde technische delen. Nekken bijvoorbeeld, of bovenbillen, of hazen. We versnijden het vlees dus tot aan de zogenaamde vierde snit. Het enige wat de slager nog hoeft te doen, is dit vlees aan lappen snijden. Daarna kunnen ze bij u in de pan.
Natuurlijk staan hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel bij ons. De verwerkings- en expeditieruimten houden we zorgvuldig schoon. In al onze processen voldoen we aan de geldende normen (HACCP). Zo weet u zeker dat u een eerlijk en verantwoord stukje vlees op uw bord hebt.

Comments are closed.